21 Şubat 2009

PUDİNGTEN KAPLUMBAĞA

yazan Ehe : 17:03
PUDİNGTEN KAPLUMBAĞA
Malzemeler:
Hamur:
500 g (4-4,5 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yumurta
100 g tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
150 ml (1,5 çay bardağı) süt
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
500 ml (2,5 su bardağı) süt
65 g (1 çay bardağı) kuru üzüm
Yapılışı:
Unu karıştırma kabına eleyin. Mayayı ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Yumurta, tereyağı veya margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Kuru üzümleri ekleyip karıştırın.Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, kaplumbağanın ayakları, kuyruğu ve kafası için bir miktar hamur ayırın. Kalan hamuru merdane ile, tezgahı hafif unlayarak 40 x 60 cm boyutlarında açın. Üzerine üzümlü pudingi yayın ve geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. 3 adet 3 cm genişliğinde dilim kesin, kalan ruloyu da 1,5 cm eninde dilimleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin ortasına yüksek olan 3 dilimi sıralayın, diğer dilimleri kaplumbağa kabuğu oluşturacak şekilde çevresine sıralayın. Ayırdığınız hamurdan kaplumbağanın kafasını, kuyruğunu ve ayaklarını oluşturun. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp 25 dakika daha bekletin ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 170°C / 190°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 20-25 dakikaFırından çıkartıp dilimleyerek ılık veya soğuk servis yapın.
Daha birçok güzel tarifi burada bulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

defnenin dünyası Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez