22 Nisan 2010

2010 kuzuluk ve İstanbul rölyef çalışmam

yazan Ehe : 23:34









Kuzuluk'ta çok keyifli  zaman geçirdim..Hava geçen seneye oranla daha soğuktu o yüzden tatil kısa sürdü , yine de sarılıp sarmalanıp gezdik doğada..
Kuzuluğun doğası,havası,yürüyüş parkurları (kendini spor yapmak zorunda hissediyorsun :)),bahçeleri ve özellikle de ahşap oyuncaklarına bayılıyorum..Bir üstteki resimde sümbüllerin üstünde devasal arılar vardı ve Defne çok korktu ..onlara bakarken de böyle bir poz çıktı ortaya :)
Taşlarla oyunlar oynadı,bize çiçek topladı (özellikle anneanneye)..Hava kötüydü ama bizim gibi çocuğunu saran dışarı çıkmış...,arkadaşlarıyla da oynadı..
Traktörün önündeki çocuk mekan sahibinin oğlu,arkadaki ona Defneleri görünce şöyle dedi"Hey dostum ,kızlara yüz vermeyelim ,sonra oyunumuzu bozarlar" :)))))
Çok güldük..sonra ilk gelip o oynadı ama kızlarla...
yediğim benim olsun gezdiğimi anlatayım diyorum ama bir gözleme yedik ki ..mmmmmm
muhteşemm...

ve bu mükemmel (Defne için üretilmiş sanki) mercedes arabaya hayran kaldık...


en sonunda trambolinde zıpladı..fileli kısımdan altı gözüküyor diye çok korkuyordu,ben de girip biraz destekledim..sonrası mı?
Çıkaramadık tabiii Defne hanımı :))


Bu fotoda Defne hanımın hergün yaptığı banyo keyfi ..
teyzesi ile uzuuuun uzun suda oynadılar..,yüzdü,bebeğini yıkadı,teyzesini de tabii :))
Bu arada önemli bir not düşeyim kaplıca sularına çocukların sokulmaması gerekiyor..,çok ciddi hastalanıyorlar..normal su ile banyolarının yapılması gerekiyor..Her sene hastanelere koşan aileler görüyorum,aslında banyolarda bu bilgi yazıyor ama pek dikkat edilmiyor anlaşılan..
bu seneki kaplıca maceramızda biraz kısa  ama bir çok anı ile son buldu......
darısı 2011'e :))



bu hafta kursa 1 saatliğine Defne'de geldi..el sanatlarına Defne de benim gibi çok meraklı, Fikret teyzesi ile boyamalar yaptı..resimler yaptı,Serap teyzesi ile seramik hamurundan toplar yaptı..kursuma gelmekten çok keyif alıyor..:)
alttaki resim de yaptığım tablo...o kadar uzadı ki hocamıza "artık detayları yapmadan önce şu insanları yapıştıralım da bir ilerleme olduğunu görüp şevkim artsın" dedim,çok uzadı severek yaptığım halde soğuma noktasına geldim,kolay gibi görünüyor ama çok meşakatli bir iş...
ama bitince harika olucak ,bu orta aşama, bitince keyifle tekrar sizlerle paylaşacağım....

2 yorum:

esensdollsandpuppets on 23 Nisan, 2010 19:20 dedi ki...

merhaba çok beyendim Galata kuleli resminizi özellikle insanlar çok muntazam.Bende yarın başlıyacağım perili panomu yapmaya.Siz daha birinci seneyi tamamlamadınız değilmi? Bu arada Kuzuluk nerde? İlk kez duydum.Çok güzel bir yer olduğu resimlerden anlaşılıyor.İyi hafta sonları diliyorum

Ehe on 24 Nisan, 2010 21:08 dedi ki...

teşekkürler Esra hn.periler çok keyifle ilerliyor..kanat yapımında da bir kaç tiyo verebilirm isterseniz...
Evet bu sene ilk senem daha birinci yılım bitmedi :))
bu arada kuzuluk Adapazarı/Akyazı'ya bağlı,çok beğendiğim bir yer ,tavsiye ederim...
sevgiler..

Yorum Gönder

sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

defnenin dünyası Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez