Lüleburgaz'dayken canım ıslak kek çekti fakat kendi tarifim yanımda olmadığı için internetten (hem de adı sanı iyi bilinen bir siteden)tarifini alıp evde kardeşimle yaptık..aman Allah'ım facia ötesi bir tarifmiş bütün hevesim kursağımda kaldı ,keşke tarifimi bloguma yazsaydım ...
İstanbul'a dönünce de yazayım dedim..arkadaşlar harika sonuç aldığım bir tarif ,
tavsiye ederim..
ISLAK KEK
Malzemeler...
- 3 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket(ülkerin ki çok iyi) kakao
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 bardak dövülmüş ceviz veya fındık
YAPILIŞI:
önce yumurta ve şeker iyice çırpılır ,içine yağ,süt,kakao,vanilya eklenir karıştırılıp 1 bardak ayrılır.Geri kalan un ve k.tozu eklenir (unu çok az çırpıyorum,bu pufidikliği sağlıyor)ve fırınlanır.
Ben soğuk fırında en önce180 dereceye koyuyorum,kabarınca 150 dereceye düşürüp ,bir müddet sonra fırından alıyorum...
üzerini kürdan ile delip ,kesiyorum,sonra sosunu döküyorum..
Afiyet Olsun
(resim chefscollection.blogspot.com sitesinden alınmıştır)