13 Haziran 2009

son kitabımız"doktorda"

yazan Ehe : 23:30 0 yorum

Geçenlerde carrefour'dan Defneye 'Doktorda' adında bir kitap aldım.Kitap Tübitak Popüler Bilim Kitapları'ndan.Kitap anlatımı inanılmaz sade,hatta birebir doktor ağzından çıkmış gibi.

Burada biz annelere iş düşüyor,hikayeyi biraz süsleyerek anlattığımız zaman çok daha dikkat çekici oluyor.

Kitabı her okuduğumuzda Elif'in yaptıklarını aynen uyguluyoruz
"anee ilaç alırkende dilimi çıkarcakmıyım"
"hayır bebeğim,sadece doktor boğazına bakarken çıkaracaksın"
"hııı"
Boğazına bakalım bağdemciklerin şişmiş mi?
-kontrol-
"annee ben hastamıyım"
"hayır aşkım turp gibisin"
Bu replikler kitabı her okuduğumuzda aynen tekrarlanıyor :)

Kitabın en iyi yönü kızım kulağı muayene etme aletinin otoskop,nefes dinleme aletinin de stetoskop olduğunu artık biliyor,inanılmaz şekilde de ikisini aynen yazıldığı gibi söylüyor

ilkinde söyleyemedi ,aramızda bir oyun oluşturduk..ilk öğrendiğinde söyleyemediği kelimeleri heceleyerek öğreniyoruz

"stetoskop"
"siskopta"
hayır annecim "ste" de
"ste"
"tos"
"tos"
"kop"
"kop"
"stetos"
"stetos"
"stetoskop"
"stetoskop"
ve sonra Defne aynen benim ona öğrettiğim gibi bana heceletir..

Yanlış bir yöntem mi bilmiyorum ama ilk konuşmaya başladığından beri hep böyle öğrettim zorlandığı kelimeleri,o yüzden mi bilmem yaşıtlarına göre inanılmaz net ve doğru kullanır kelimeleri..

Anlatmak istediğim ve inanılmaz şaşırıp keyif aldığım esas konuya geleyim...

Defne kitaplara çok düşkün (tık tık tık ..tahtaya vurdum)ve kitaplarda inanılmaz ayrıntıları farkedip bana sormasına hayranım.Mesela pinokyo kitabını okurken ben göstermediğim halde her sayfada pinokyonun tahtalarını birleştiren vidalara takmıştı kafayı her sayfada onları gösteriyordu..bu kitapta da ilginç birşey yaşadım.Küçük kardeş Arda'nın her sayfada elinde oyuncak bir maymun var(mış).Doktorun bekleme salonunda Arda yanındaki çocuğa kızarak bakıyor.


Defne "anne bak çocuk Arda'nın mamununu almış,Arda ona kızıyor" dedi Bu kitabı günde kaçkere okuduğumu bilmiyorum o kadar çok yani,ama hiç birinde buna dikkat etmemiştim..resmin bütününe bakmıyor, detay detay inceliyor..

bir dönem anaokulunda öğretmenlik yaptım,çevremdeki akraba ve arkadaşların çocuklarına kitap okudum hiç böyle detaycı bir çocukla karşılaşmadım,..
Umarım bu detaycılığı(dozunda tabii) ve kitaba olan düşkünlüğü bir ömür sürer..
Dün akşam tam uyuyacak "ayıı (hayır demek ) ben uzun istemiyorum kısa olsun"dedi gözleri kapalı...sonra gözlerini hafif aralayıp"anne ben senin karnındayken saçların uzundu dimi"dedi,artık dalarken gözünün önünemi geldim o halimle bilmiyorum ama böyle bir soru tam uyumadan önce yüzümü gülümsetti....

banyo macerası-1

yazan Ehe : 16:28 2 yorum

Defnemi uzun zamandır yıkayamıyoruz...iyice fobi oldu ,kendini kusturana kadar ağlıyor,banyonun "b"sini duymaya tahammülü yok,Artık yasaklara kadar getirdiğim tehditler fayda etmiyor(2 hafta dondurmadan uzak kaldı ve sırf yıkanacak diye istemedi bile),baktım bu yöntemde tutmadı izin verdim artık dondurma mevsimimiz tekrar açıldı..önceden suyun içinde en azından oyun oynuyordu,bir iki kere oyun oynarken yıkayacağımızı anladı (kovaya su dolduruyoruz , bu su ile yıkarız diye) oyun sefamızda bitti..Eşim de ben de kara kara düşünüyoruz nasıl yıkayacağız bu kızı diye.."gel oyun oynayalım ,gel köpeğini yıka (kukla lif),beni yıka, yok hiç biri tutmadı)Bugün sabah kahvaltıdan sonra Defneye hiçbirşey demeden gittim bikinimi giydim, havuza su doldurdum ,Defnenin sevdiği oyuncakları yanıma aldım ,tabii gidip gelirken bikinimi görüyor,oyuncaklarını topluyorum görüyor,"havuza girmem ben seni seyredicem" dedi en önce,"seyret annecim girme"..

ben de bebekleriyle misafircilik oynuyorum :) yavaş yavaş "durun barbiler ben de geliyorrum" dedi gitti bikinisini çıkarmıştım onu giydi geldi..oynamaya başladık..üstüne hiç su gelsin istemiyor bizde getirmedik sonra köpek lifiyle sohpete başladı köpeği ben seslendiriyorum..

içimden de Allahım biz böylemi yıkanıyorduk ,5 dakka da işimiz biterdi.. gibi eskileri yaad ediyorum...

sonra çaktırmadan köpeğin ağzının içine şampuanından döktüm,Defneyi ısırıyormuş gibi yapıp 15 dak.da küçücük vücudu şampuanladım..

herşey adım adım

Defne farketti tam çıkacak,köpeğe daha önceden oyunda içirdiği yeşil çay aklıma geldi,"ayyy gel bebekleri yeşil çayla yıkamıştık ciltlerine çok iyi geldi bakalım senin de köpüklerini alırmı "diye diye bir güzel duruladım

ohhhhhhhhhhhhh.şükür vücudu yıkandı..

o kadar çok hikaye ve cümle yazdım ki bunları kitaba çevirsem paraya para demezdim ::))

neyse bu sıcakta en azından vücudu rahatladı 1-2 gün daha böyle yapıp sonra kabusum olan saçlara geçmeyi düşünüyorum

Bir banyo için eşimle planlar yapıyoruz ,kafamızda oyunlar yazıyoruz....10 dakkalık temizlik için

offff anne olmak gerçekten çok zor

sabır sabır sabır.....

10 Haziran 2009

sanal imza

yazan Ehe : 15:49 2 yorum
Uzun zamandır diğer blog ve sitelerde gördüğüm imza olayını bende blogumda uygulamak istiyordum fakat nasıl yapılacağını bilmiyordum..dün Sesiber in sitesindeki bu yazıyı okuduktan sonra,takipteyiz adında bir blogla tanıştım.Blog içeriği inanılmaz net ve anlatım herkesin anlayabileceği gibi ,tabiiki imza atma problemim bu blog sayesinde çözümledi.Html kısmında yaşadığım bir iki problemi site sahibi sade'ye danıştım... inanamadığım bir ilgi ve anında cevap ile beni çok şaşırttı.kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum . Eminim blog yapımındaki acemiliğimi sade sayesinde en aza indireceğim.....

7 Haziran 2009

scrapbooking

yazan Ehe : 23:50 8 yorum
son zamanlarda internette en çok aradığım konulardan biri de scrapbooking, tesadüf eseri tanıştım ve yine tesadüf eseri bu konu ile ilgili bir program buldum.Adı smilebox ...içinde hazır scrapbook şablonları var ve birkaçta site buldum bedava scrapbooking temaları indirebiliyorsunuz...ama en kapsamlısı bu site .İlk deneme olarak Babalar gününü düşünerek eşime bir tane hazırladım..bence ilk deneme için fena olmadı..Heyecanlı bir yapıya sahip olduğum için dayanamayıp eşime gösterdim..O da çok beğendi bir iki eksik buldu ama o kadar da olur...(bu arada bulduğu eksik benim fotoğrafımın olmaması :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

defnenin dünyası Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez