1 Kasım 2009

15 günde çok şey birikmiş...

yazan Ehe : 15:52 0 yorum
ilk hangisinden başlasam ..
Defne için bir faaliyet kitabı aldık."Bugün ne yapayım"

bayıldık hemen hemen her gece birşeyler yapıyoruz içinden,çoğunlukla anne baba faaliyet kitabı oldu desem yeri var ,eşimde bende çok keyif alıyoruz kesip biçmekten..:)genelde biz yapıyoruz ama kesmesi renklendirmesi Defne istediği sürece Defne'ye ait..




oyun hamurundan güzel mi güzel bir hal hal ..
çiçek yapımı tamamıyla kızıma aittir :)





Defnemin gözüyle ve kalemiyle cicimi cici amunlarımız :)(maymun)

Bu arada 3 haftadır Rölyef kursuna gidiyorum ,bu da ilk işim, kızımın odasına Nasrettin hoca tablosu hazırlıyorum,daha bitmedi,çok detay ve sabır isteyen bir iş..ama sonuca yaklaştıkça ,bütün parçalar birleştikçe büyük bir haz alıyorsun,şimdilik keyifli bir şekilde devam ediyor..bakalım daha neler yapacağım :)

Defne uzun zamandır herşeye ağlar oldu,hayırın "h" sini duyduğu an ağlıyor,bu durum beni çok üzüyor çözümde bulamıyordum..dediğini yapmasam da yapsam da ağlıyordu..
sonra aklıma eğitim çizelgesi geldi akşam Defnemi uyuttuktan sonra ,daha önceden aldığımız fakat Defnenin kullanmadığı yazı tahtasına çizelgeyi hazırladım..
"Bugün ne yapayım"kitabının içinde bir sürü yapıştırma var oradan 7 şer tane 4 ayrı yapıştırmayı mıknatısa yapıştırdım..midye,civciv,şişman balık,bide zayıf balık :)
konu başlıklarımız şimdilik 4 tane
Herşeye ağlamamak,artık tek başımıza uyumak,oyuncakları toplamak, tabağımız bitene kadar sofrada oturup yemeğimizi bitirmek,..
bakalım bugün güzel başladı ,kahvaltımızı güzel ettik ,öğlen uykumuza tek başımıza yattık,böyle devam ederse yaşadım :)




Bir de Ekim başında Seramik öğretmenliğine başladığımı söylemiştim..harika gidiyor,çocukları zaten çok severim tam benlik bir meslek yani,..
İlk hafta Defneye sınıfın içine girince öğretmen olacağımı anlattım..ilk dersimiz harikaydı "öğretmenim ,öğretmenim" diye sorular sordu en komik sorusuda
"öğretmenim, annem beni almaya gelecekmi?"
öldüm gülmekten "alacak tabii" dedim ,tabii bütün çocuklar "beni de alacakmı annem" diye sormaya başladılar onlara da cevap verdim :)
sonraki hafta Defnem çok ağladı ,çok üzüldüm b,dersim bitince beraber eve döndük..ama geçen hafta harikaydı ,sınıfa girdim "hooooşşşşgeeeeeeldinnn öğretmeniiiimmm"diye bağırdı hepsi ,aman ne büyük bir mutluluk,kızım geldi"öğretmenim kulağına birşey söyleyebilirmiyim?"
"tabii"
"anne seni çok seviyorum"
:))
sonrasını tahmin etmişsinizdir..bütün çocuklar kulağıma birşeyler söyledi :)

Dün kayınvalidem ,Nerminler(görümce lafını hiç sevmiyorum)bizdeydi,bir koşuşturma ,bir hareketlilik vardı ama çok keyifli bir gündü..
3 gece önce de Jodie Foster'in "İçindeki Yabancı" isimli filmini seyrettim .İnternette her yerde film anlatılıyor zaten ,anlatmıcam ama farklı bir film izlemek isterseniz ,tavsiyemdir..
İşte böyle güzel telaşların,koşuşturmaların ve paylaşımların olduğu bir 15 gün daha geldi geçti..
Darısı önümüzdeki günlerin başına :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

defnenin dünyası Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez