21 Şubat 2009

ÇAM AĞAÇLARI

yazan Ehe : 17:08 0 yorum
ÇAM AĞAÇLARI (yaklaşık 25 adet)
Malzemeler:
150 g margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı öğütülmüş fındık
2 yemek kaşığı su
2,5 yemek kaşığı antep fıstığı
Glazür İçin:
20 g beyaz çikolata
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
Margarin, şeker, şekerli vanilin, un, hamur kabartma tozu, öğütülmüş fındık ve suyu mikserin hamur karıştırma uçlarıyla çırpın. Bu hamuru hafif unlanmış bir yerde tekrar yoğurup ikiye bölün. Bir parçasına antep fıstığını ilave edip yeşil bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Beyaz ve yeşil hamuru merdane yardımı ile ayrı ayrı 0,5 cm kalınlığında açıp çam ağacı şeklindeki kalıplarla kesin. Yeşil hamur üste gelecek şekilde birleştirerek yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepside pişirin.

Elektirikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)

Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)

Pişme Süresi: Yaklaşık 8-10 dakika

Glazür hazırlanışı: Pudra şekerini iki yemek kaşığı sıcak su ve benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile iyice karıştırıp glazür elde edin. Yağlı kağıttan bir külah yapın ve hazırladığınız glazürü bu külaha doldurun. Külahın ucunu kesin, pişmiş ve soğumuş kurabiyelerin üzerine ince çizgiler halinde sıkın.
Daha birçok güzel tarifi burada bulabilirsiniz.

PUDİNGTEN KAPLUMBAĞA

yazan Ehe : 17:03 0 yorum
PUDİNGTEN KAPLUMBAĞA
Malzemeler:
Hamur:
500 g (4-4,5 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yumurta
100 g tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
150 ml (1,5 çay bardağı) süt
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
500 ml (2,5 su bardağı) süt
65 g (1 çay bardağı) kuru üzüm
Yapılışı:
Unu karıştırma kabına eleyin. Mayayı ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Yumurta, tereyağı veya margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Kuru üzümleri ekleyip karıştırın.Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, kaplumbağanın ayakları, kuyruğu ve kafası için bir miktar hamur ayırın. Kalan hamuru merdane ile, tezgahı hafif unlayarak 40 x 60 cm boyutlarında açın. Üzerine üzümlü pudingi yayın ve geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. 3 adet 3 cm genişliğinde dilim kesin, kalan ruloyu da 1,5 cm eninde dilimleyin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin ortasına yüksek olan 3 dilimi sıralayın, diğer dilimleri kaplumbağa kabuğu oluşturacak şekilde çevresine sıralayın. Ayırdığınız hamurdan kaplumbağanın kafasını, kuyruğunu ve ayaklarını oluşturun. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp 25 dakika daha bekletin ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 170°C / 190°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 20-25 dakikaFırından çıkartıp dilimleyerek ılık veya soğuk servis yapın.
Daha birçok güzel tarifi burada bulabilirsiniz.

kızımın hayal dünyası

yazan Ehe : 17:01 0 yorum

defneme dün barbie filmlerinin yılbaşı versiyonunu aldık.Onu büyük bir hayranlıkla setretti,akşam bisküvi yerken "anne bak yılbaşı" dedi.bir baktım bisküvi yılbaşı ağacı gibi,sağını solonu kemirip ağaç haline getirmiş.Nasıl mutlu gözlerinin içi gülüyor "evet bitanem tam bir yılbaşı ağacı olmuş "dedim."YAŞASIN BAŞARDIK"diye bağırıp boynuma sarıldı.bu Defnemin keyif aldığı olayların sonunda sık sık verdiği tepki.Gözlerine bakınca onun mutluluğu içimi ısıttı.O kadar içi gözüküyor ki ,inanılmaz bir duygu.Pamuk prensesi okuduktan sonra da sihirli ayna olmaya başladı;ellerini başının üzerinde birleştirip ayna yapıyor "hadi anne makyaj yap" diyor makyajımı kızımın o güzel yüzüne bakarak yapıyorum "güzelmiyim" diyince "hayır olmadı hadi bidaha bidaha "dünyaya ve olaylara bakışı okadar farklı ki onunla beraber herşeyi ,ONUN GÖZÜYLE tekrar keşfediyorum ve o gözle dünyaya bakmak HARİKA

en çok ziyaret ettiklerim

yazan Ehe : 16:59 0 yorum
http://pastaci.blogspot.com
http://nehiricgiyim.blogcu.com
http://www.10marifet.org
http://uhandbag.typepad.com
http://orguoyuncaklar.blogspot.com/
http://www.eberhardfaber.com
http://www.girisimcifikirler.com
http://www.gulname.com
http://bizimpastane.blogspot.com/
http://www.cocukrehberi.com
http://www.bedavaingilizce.net
http://burcudurmaz.blogcu.com
http://www.uzmantv.com
http://www.buyhandmade.org
http://sevilin-sevil.blogspot.com/

benim meleğim,ruhum,kelebeğim,aşkım,yaşam kaynağım yani HERŞEYİM

yazan Ehe : 16:56 0 yorum

yaşamımı bu kadar güzel değiştiren, bambaşka bir gözle dünyaya bakmamı sağlayan biricik meleğim(defnenin sesi:HAYIR ben PPRENSESİM) defnem

şeker hamuru

yazan Ehe : 16:54 0 yorum
son zamanlarda tatlıyla aram iyi olmamasına rağmen, merak konum olmaya başladı.aslında hamurdan figürler yapmayı çok sevdiğim için bir dönem fimo hamuru ile ilgilenmiştim,fakat kızım doğduktan sonra bu hobimi bir müddet ertelemek zorunda kaldım.Şu an kızım 2.5 yaşında ve onun oyun hamurları ile bu özlemimi şimdilik geçiştiriyordum ki internette Şeker Hamuru ile tanıştım,glikoz bulamadığım için daha denemeler yapamadım ama arştırmalarım son sürat devam ediyor :)ve figür denemelerimi fimo ve oyun hamurları ile devam ettiriyorum.Kimbilir glikoz bulunca neler neler yapacağım :)denemelerimi sizinle paylaşacağım

sütlaç

yazan Ehe : 16:49 0 yorum

SÜTLAÇ
malzemeler:
-1 kg soğuk süt
-1,5 çay bardağı pirinç
-1 litre su
-2 yemek kaşığı pirinç unu
-2,5 su bardağı toz şeker
-üzerine tarçın
Hazırlanması:-
1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.-soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.-bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)-pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.-2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.- sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

defnenin dünyası Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez