21 Şubat 2009

ÇAM AĞAÇLARI

yazan Nükhet : 17:08
Tepkiler: 
ÇAM AĞAÇLARI (yaklaşık 25 adet)
Malzemeler:
150 g margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı öğütülmüş fındık
2 yemek kaşığı su
2,5 yemek kaşığı antep fıstığı
Glazür İçin:
20 g beyaz çikolata
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
Margarin, şeker, şekerli vanilin, un, hamur kabartma tozu, öğütülmüş fındık ve suyu mikserin hamur karıştırma uçlarıyla çırpın. Bu hamuru hafif unlanmış bir yerde tekrar yoğurup ikiye bölün. Bir parçasına antep fıstığını ilave edip yeşil bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Beyaz ve yeşil hamuru merdane yardımı ile ayrı ayrı 0,5 cm kalınlığında açıp çam ağacı şeklindeki kalıplarla kesin. Yeşil hamur üste gelecek şekilde birleştirerek yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepside pişirin.

Elektirikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)

Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)

Pişme Süresi: Yaklaşık 8-10 dakika

Glazür hazırlanışı: Pudra şekerini iki yemek kaşığı sıcak su ve benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile iyice karıştırıp glazür elde edin. Yağlı kağıttan bir külah yapın ve hazırladığınız glazürü bu külaha doldurun. Külahın ucunu kesin, pişmiş ve soğumuş kurabiyelerin üzerine ince çizgiler halinde sıkın.
Daha birçok güzel tarifi burada bulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

defnenin dünyası Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez